jueves, 24 de septiembre de 2009

CRISI: EL FACTOR HUMÀ




Avui l’Assemblea Social de Cornellà ha estat repartint informació sobre la seva tasca davant l’Oficina de Treball al barri de Sant Ildefons i recollint signatures per denunciar que aquesta crisi, aquest fracàs del model capitalista que l’ha provocat, no pot recaure només sobre les espatlles dels treballadors i treballadores.



Hem tingut l’oportunitat de parlar amb els aturats i aturades de la ciutat, darrera de cada un d’ells hi ha una història que han volgut compartir amb nosaltres. A canvi els hem mostrat la nostra solidaritat i el nostre compromís envers la seva situació.

M’ACABEN DE TREURE EL PIS

Vinc ara mateix de veure com en treien el pis i després vens a l’oficina de l’INEM i et tracten sense cap consideració, no t’ajuden com cal, sents la teva dignitat trepitjada. Jo pago amb els meus impostos els seus salaris.

Vosaltres teniu la solució a aquesta situació? Moltes empreses estan buides, una solució potser seria l’autogestió.

Som molts els que estem a casa passant aquesta situació d’angoixa com podem, el drama de l’aturat no transcendeix queda a nivell familiar i del nucli dels amics. Ens cruspim el problema sense compartir-ho, ni organitzar-nos.

¿PARA CUÁNDO UNA HUELGA GENERAL?

Una dona s’apropat a demanar-nos informació tota indignada. Esta gente nos come por los pies, antes la gente protestaba más, nos subían el transporte pues a la calle. Ahora a que se espera con esta situación tan insostenible, ni sindicatos, ni nada. Tengo un hijo en el paro, ha tenido que poner su piso en alquiler y marcharse a vivir con su mujer y su hija de cinco años a casa de su suegra donde ya viven 7 personas más. Es la manera de poder hacer frente a la hipoteca ¿y es qué hay derecho a esto?. Tenemos que organizarnos y salir a la calle a protestar, una huelga general es lo que hace falta.

¿TENIU UNA FEINA?

Mª Carmen ens ha colpit amb la seva història, treballant des dels 11 anys i cotitzant des dels 14, en té 56, no té feina, té un grau d’invalidesa del 70% a causa del seu últim treball com a cuidadora a una residència de minusvàlids. Fa poc va morir un dels seus dos fills, amb 27 anys, mentre ella era el quiròfan. Porta una faixa ortopèdica i viu a un cinquè pis sense ascensor, el mateix pis que després de tota una vida treballant sinó troba alguna feina pot perdre aviat. Amb nervis i llàgrimes ens ha demanat ajuda.

LA SOLIDARITAT ÉS FONAMENTAL

Quan dos companys han entrat a l’oficina a repartir les octavetes els han convidat a sortir fora, cosa que han fet. Un noi que estava a dins ens ha vingut a explicar que al menys el funcionari que l’atès amb ell li ha semblat molt bé la iniciativa i s’ha quedat amb el correu i el bloc de l’ASC.

¿DÓNDE HAY QUE FIRMAR?

“Yo tengo trabajo pero me solidarizo totalmente con los que están pasando por esta situación.”

Y LOS QUE TRABAJAMOS HACIENDO EL TRABAJO DE 2 PERSONAS.

La precarietat és la majoria de vegades l’única solució a l’atur, aprofitant-se de la situació, els mateixos treballs que abans desenvolupaven 2 persones amb major salari ara ho fa un i cobrant menys. I amb por de que els facin fora aguanten que els trepitgin els seus drets laborals.

“Y encima tenemos que estar agradecidos por poder llegar a final de mes aunque sea justos y poder pagar los recibos. Y esto no lo cambia nadie, aquí o se pasa hambre o no se moverá nada, como cuando la revolución francesa, que la necesidad provocó los cortes de cabeza. Aquí todos chupan y pagamos los mismos.”




Tothom ha rebut amb interès el missatge d’unió que els hem fet arribar: volem créixer en número de propostes per tal de que entre tots puguem arribar a posar les bases per a canviar aquesta precarietat i adreçar-nos a les administracions perquè gestionin millor els seus recursos a favor dels ciutadans que els necessiten ARA.




CONTRA L’ATUR I CONTRA ELS ERO

El sistema i les seves cícliques crisis que tan sols patim nosaltres, mentre la patronal i els grans sindicats segueixen essent còmplices.

Si ens organitzem, podem. Si ens toquen amb un, ens toquen a totes i tots.

PARTICIPA A L’A.S.C.!!!



asambleasocialcornella.blogspot.com
asccornella@moviments.net
Florida, 40 - Cornellà de Llobregat

No hay comentarios:

Publicar un comentario