sábado, 19 de diciembre de 2009

CASTANYADA CONTRA L'ESPECULACIÓ: LA CRISI I L'ATUR







PLAN E : 9 PROFITOSOS MESOS D'UN EMBARÀS DE LES GRANS EMPRESES CONSTRUCTORES, DEL QUAL ÉS RESPONSABLE EL GOVERN CENTRAL I QUE ACABARÀ EN UN PART MÚLTIPLE DE MILERS D'ATURATS QUE VINDRAN A AQUEST MÓN DE CRISI CAPITALISTA.

La banca, les multinacionals especuladores i les grans constructores creen la crisi i els ciutadans la paguem, primer en efectiu i després a través de les ajudes a la industria de l’automòbil i de la construcció, disfressades de creació i defensa de llocs de treball.




Cornellà 2009: més de 7000 aturats, PLAN E : 14,9 milions €, llocs de treball: 292 . Obres Plaça de l’església: 5 milions €, 54 llocs de treball. Obres necessàries??? Per a qui???

L’ÚS DEL DINER PÚBLIC

On estan els diners públics per a una assistència social saturada i sense recursos? On estan les “ajudes” dignes pels aturats? Per què en temps de crisi no hi ha una partida per a crear una bossa de treball públic?

LA SOLIDARITAT

El concepte de solidaritat comença per recolzar el teu veí, reivindicar els seus drets i donar-li suport és lluitar pels teus drets.




El diner públic és nostre, exigir un ús transparent i just d’aquest és la nostra obligació. La nostra passivitat davant la crisi agreuja el problema, és l’hora de la participació activa.

2010, ANY DE CRISI


La crisi i el canvi climàtic són filla i fill del capitalisme salvatge, injectar diners públics a la contaminació automobilística i al ciment depredador no és la solució, és tapar el sol amb la mà. Exigim solucions per a la crisi, ja!, solucions respectuoses amb les persones i el planeta.



COM VA ANAR LA
CASTANYADA CONTRA LA CRISI I L'ESPECULACIÓ?

Amb els barrets d'uns Pares Noël negres per l'afectació de la crisi, amb castanyes i moscatell contra l'atur i el fred polar que feia, ens vam reunir a la plaça de l'església per a denunciar l'ús impropi i indecent del diner públic. Es van recollir signatures per a reclamar treball públic, ajudes als parats i per a l'habitatge. I també es van repartir més de 500 octavetes amb el text que encapçala aquesta crònica.

El ciutadà va estar molt receptiu a aquesta protesta festiva. Molts criticaven la durada i els inconvenients d'una obra amb un resultat que consideraven de mal gust, més encara quan s'assabentaven del que havia costat. Des de la crítica per la manca d'arbres i gespa, hi ha arbres nous que han col·locat i que ja estan morts; la ubicació de les cadires i bancs, algunes com les quatre cadires enfrontades on no hi caben les cames dels que han de seure, això sempre que estiguin ben avinguts. I més ...

Es van cantar nadales amb la col·laboració d'un grup de nois i noies que van entonar el "navidad, navidad, triste navidad en paro..."

Una preinauguració lúdica i ciutadana d'una obra que no calia, feta amb uns diners que feien falta per a obres més urgents amb usos més socials.













ASSEMBLEA SOCIAL DE CORNELLÀ
Contacta: asccornella@moviments.net

(extret del blog de: http://baixllrepublicanoticies.blogspot.com)

No hay comentarios:

Publicar un comentario